open-navfaktor-logo
search
Napadač Zrinjskog
Bilbija: Za titulu će se boriti pet ekipa
Nemanja Bilbija uoči nastavka Premijer lige Bosne i Hercegovine dijeli prvu poziciju na listi strijelaca zajedno s Mirsadom Ramićem.
18.01.2023. u 10:13
get url
text

VEZANI TEKST - Ispred Neymara: Nemanja Bilbija najbolji na svijetu!

Bilbija i Ramić postigli su po 10 golova. Zrinjski se za borbu na dva fronta priprema u Međugorju, a glavni adut novog trenera Krunoslava Rendulića trebao bi biti upravo kapiten Plemića.

- Poslije duge pauze počeli smo da radimo. Dobro radimo, malo nas vrijeme nije poslužilo ovih dana. Stvarno je duga pauza, svaki od igrača je individualno radio na pauzi. Naravno da nam je nedostajao fudbal, trening. Imamo četiri-pet sedmica do početka - rekao je Bilbija za Zrinjski TV.

Raduje se što je infrastruktura na premijerligaškim terenima poboljšana.

- Mogu reći u svoje ime. Sretan sam što ću igrati na tako dobrim terenima. Sedam - osam vrhunskih terena će biti, jedva čekamo da se oni svi završe - nastavio je Bilbija.

On se osvrnuo i na jesenji dio prvenstva kada je Zrinjski s klupe predvodio Sergej Jakirović.

- Na kraju smo uspjeli u onome što smo imali kao cilj. Evropska scena je bila jako dobra. Naporno je bilo igrati subota - srijeda, u jednom trenutku smo bili pretposljednji, nije bilo ugodno to vidjeti.

Zrinjski predvodi tabelu Premijer lige BiH i za mnoge je glavni favorit za odbranu titule, ali Bilbija ne otpisuje ni konkurente.

- Široki i Borac su odmah iza nas, Željo je po meni igrao izenenađujuće prvi dio, a naravno, iako je daleko od nas, 14 bodova, Sarajevo pravi jako dobru ekipu. Vrhunski klub, uvijek su u vrhu. Između tih četiri - pet ekipa tražit će se novi prvak - smatra iskusni golgeter, najbolji strijelac Zrinjskog svih vremena i prvi topnik Premijer lige svih vremena.

- Možda nisam svjestan šta sam napravio od povratka iz Koreje za tri godine. Stvarno magično sve. Nadam se puno zdravlja, znamo naše ciljeve i volio bih da ih ostvarimo - rekao je Bilbija o željama u 2023. godini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.