open-navfaktor-logo
search
Ceremonija
Četrdeset omladinaca potpisalo pristupnicu SDA u Živinicama
U prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra Živinice održana je manifestacija prijema novih članova Asocijacije mladih SDA Živinice.
23.09.2022. u 14:14
get url
text

Četrdeset omladinaca potpisalo je pristupnicu Stranci demokratske akcije, te time postali zvanično dijelom najveće i najorganiziranije državotvorne političke opcije u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz AM SDA Živinice.

Prisutni su bili članovi AM SDA iz različitih gradova i općina s područja Tuzlanskog kantona, te mnogi članovi i simpatizeri stranke. U svojstvu domaćina prisutnima su se obratili - Edis Trumić, predsjednik Asocijacije mladih SDA Živinice i Began Muhić, konzul u Njemačkoj i potpredsjednik Gradskog izbornog staba Živinice - poželivši mladima dobrodošlicu, mnogo uspjeha, te su se stavili na raspolaganje za sva buduća pitanja i dileme mladih u Gradu Živinice.

- Ovo je također bila prilika da se naši mladi upoznaju sa programima i političkim platformama koje nude kandidati na predstojećim općim izborima za sve nivoe vlasti s područja Živinica. Tako su se mladima obratili - Edita Mazić (kandidatkinja za Parlament FBiH), Muamer Zukić (kandidat za Skupštinu TK), Šekib Umihanić (kandidat za Skupštinu TK), Amra Hamidović (kandidatkinja za Skupštinu TK), Edin Dedić (kandidat za Skupštinu TK) i Halida Mahmutbegović Poljaković (kandidatkinja za Skupštinu TK) - naveli su iz AM SDA Živinice i dodali:

- Našim novim članicama i članovima želimo mnogo sreće kako u profesionalnom, tako i na ličnom planu. Vjerujemo da će njihovo članstvo i angažman doprinijeti jačanju i promoviranju ideje Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine, kao i državi Bosni i Hercegovini. Sigurno SDA - sigurna država Bosna i Hercegovina!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.