Uputili saopćenje

DF Novo Sarajevo: Bavljenje sobom od početka mandata Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Novo Sarajevo

Općinski odbor Demokratske fronte (DF) Novo Sarajevo u ovoj prekompoziciji većine na dnevnoj bazi i po dnevnim potrebama je ostao po strani, jer poenta smjene starog rukovodstva i imenovanje novog nije to što prošli nisu radili kako treba, nego što se u Opićinsko vijeće Novo Sarajevo ne zna ko je s kim, a ko protiv koga.

Podsjećamo, Općinsko vijeće Novo Sarajevo smijenjenilo predsjedavajućeg Roberta Plešea i dopredsjedavajućeg Nijaza Džaku.

- Nesuvisle rasprave na sjednicama Vijeća, svađe, prijetnje, incidenti do zvanja policije, sa vrlo malo konkretnih stvari bitnih za poboljšanje uslova življenja građana su nešto što opisuje dosadašnji mandat ovog saziva Općinskog vijeća.

Načelnik koji je najmanje na poslu, njegov savjetnik koji je ustvari bio načelnik umjesto načelnika, koji je sada postavljen za sekretara u JP ONSA da "popravlja" štetu koju je napravio njegov kadar za direktora, nisu bila predizborna obećanja pomenutih. Građani sve ovo znaju, a Lokalni izbori će ubrzo - rekao je Senad Kapo, predsjednik Općinskog odbora Demokratske fronte Novo Sarajevo.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga