open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva BiH
Dodik: RS će insistirat da ima svog ministra vanjskih poslova u BiH, imamo dogovor sa Čovićem
Republika Srpska će insistirati da ima svog ministra vanjskih poslova u Bosni i Hercegovini, rekao je srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik. 
03.10.2022. u 21:40
get url
text

U emisiji Specijal na RTRS-u večeras su gostovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i član Predsjdništva BiH Milorad Dodik. 

Preme preliminarnim podacima koje je CIK objavio, Cvijanović je na jučerašnjim izborima pobjedila u utrci za člana Predsjedništva BiH, dok je Dodik odnio pobjedu na izborima za predsjednika Republike Srpske. 

U emisiji Cvijanović i Dodik su ponovili svoje pobjede uprkos činjenici da PDP i dalje tvrdi da je Jelena Trivić pobjedila Milorada Dodika, ali da je rezultat u korist Dodika jer su pokradeni izbori. 

Komentarišući mnogobrojne teme, Dodik je između ostalog rekao da će Republika Srpska insitirari da ima svog ministra vanjskih poslova u Bosni i Hercegovini. 

- Razgovarali smo sa Draganom Čovićem da idemo zajedno sa HDZ-om na nivou BiH, i da ćemo se pratiti. Sada Hrvatima pripada mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara, a nama pripada mjesto ministra vanjskih poslova, i već imamo dogovor sa Draganom Čovićem oko toga - dodao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.