open-navfaktor-logo
search
Niz sastanaka
Dodik stigao u trodnevnu posjetu Izraelu, razgovarat će i sa ministrom finansija Liebermanom
Član Predsjedništa Bosne i Hercegovine Milorad Dodik stigao je u trodnevnu posjetu Izraelu tokom koje će imati niz sastanaka sa predstavnicima ove države.
17.07.2022. u 22:23
get url
text

- Izrael je za Republiku Srpsku oduvijek bio prijateljska država, s čijim narodom dijelimo stradalničku prošlost - objavio je Dodik na Twitteru.

 

Dodik će sutra posjetiti Memorijalni centar mučenika Holokausta i junaka Yad Vashem i sastati se sa ministrom finansija Izraela Avigdorom Liebermanom, piše RTRS.

U utorak, 19. jula, Dodik će se sastati s patrijarhom jerusalemskim Teofilom III (Teophilos) te posjetiti crkvu Svetog groba.

Predviđeno je da se Dodik susretne i sa ministrom za pitanja Jerusalema i nasljeđa Ze'evom Elkinom, a istog dana razgovarat će i sa predsjedavajućim Svjetske cionističke organizacije Jakovom Haguelom koji će mu dodijeliti priznanje.

Tokom posjete Izraelu Dodik će prisustvovati i večeri koju priređuje Haim Bibas, predsjednik Federacije lokalnih vlasti u Izraelu i gradonačelnik Modina, grada pobratima sa Banjom Lukom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.