open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik FBiH
Dunović: Prijete mi da će me skratiti za glavu
- Kao osoba koja se bavi politikom svjestan sam izloženosti javnoj kritici, međutim, u posljednje vrijeme, pojedinci, ekstremisti, poručuju mi putem društvenih mreža da će me "skratiti za glavu" i upućuju slične otvorene prijetnje, saopćio je danas potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović.
08.02.2022. u 13:58
get url
text

- Smatram da ratnohuškačka i mrziteljska politika, koju vode pojedini političari, podstiču širenje straha i mržnje iz koje proizilaze otvorene prijetnje prema probosanskim političarima. Kada se pojedinci usude prijetiti javnim osobama, koje su pritom pod zaštitom policijskih organa, pitanje je šta građani mogu očekivati - naveo je.

Dodao je da je sve prijetnje koje smatra direktnim ugrožavanjem sigurnosti njega i njegove porodice prijavio nadležnim organima, međutim, ističe da se ovakve prijetnje mogu zaustaviti samo zasutavljanjem politika mržnje i prizivanja sukoba.

- Nisam osoba koja se boji, ali smatram da moram obavijestiti javnost da su mi upućene prijetnje kako bi građani bili svjesni čemu vode retrogradne politike i stekli osjećaj da ambijent tenzija i napetosti nije normalno stanje i kao takvo se ne može i neće tolerisati - naveo je Dunović, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.