Puna podrška

Džaferović posjetio Fondaciju "Alija Izetbegović"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović posjetio je Fondaciju "Alija Izetbegović". Na sastanku je razgovarano o značaju rada Fondacije.

Članovi Upravnog odbora Fondacije Sabina Berberović i Faris Nanić informisali su Džaferovića o dosadašnjem radu Fondacije, te o projektima koje Fondacija namjerava realizirati u narednom periodu.

Posebno su istakli značaj Svečane akademije u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koja je održana 1. marta 2021. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

Džaferović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima rada Fondacije "Alija Izetbegović" i pružio punu podršku naporima Fondacije da doprinese napretku Bosne i Hercegovine i boljitku njenih naroda i građana, te unapređenju pluralnosti i poštivanja različitosti baziranih na stavovima i intelektualnoj zaostavštini Alije Izetbegovića, prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine.

Posebno je ukazao na značaj dalje organizacije Svečane akademije u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u čemu će Fondacija "Alija Izetbegović" imati njegovu punu podršku.

Sastanku su prisustvovali i član Upravnog odbora Fondacije "Alija Izetbegović" Zijad Ljevaković, generalni sekretar Fondacije Muhamed Mulahmetović, sekretar Fondacije Esma Zlatar i Amel Suljović, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga