Upozorenje privrednika

FBiH: Nesagledive posljedice najavljenog poskupljenja struje od 70 do 120 posto   

FOTO: Ilustracija

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine i Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH postigli su saglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice za privredu i za stanovništvo i društvo u cjelini. 

Tema sastanka bilo je najavljeno drastično povećanje cijene električne energije od 70 do 120 posto, navodi se u saopćenju Udruženje poslodavaca FBiH. 

Zajednički zaključak je da je u razgovore potrebno uključiti predstavnike Vlade Federacije BiH te je dogovoreno da se u utorak, 5. oktobra 2021. godine održi zajednički sastanak predstavnika UPFBiH i Uprave JP Elektroprivreda BiH sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom energetike, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem.  

UPFBiH naglašava da najavljeno povećanje cijena električne energije ne bi bio udar samo na privredu koja se tek počela oporavljati od posljedica pandemije COVID-19, nego i na stanovništvo, jer bi više cijene struje rezultirale drastičnim povećanjem cijena roba i usluga na tržištu. 

Udruženje poslodavaca FBiH neće odustati od svoga stava da maksimalno povećanje cijena električne energije ne smije biti više od jednocifrenog broja. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga