open-navfaktor-logo
search
Vrpce presjeći ne stižu
Forto i Šteta obišli garažu koju su počeli graditi Nenadić i Koldžo, a "Trojka" je još nije završila
Podzemna garaža kod Hitne pomoći u Sarajevu još je jedan od projekata koji nisu završeni u roku.
30.09.2022. u 14:53
get url
text

Izgradnja ove podzemne garaže počela je u ljeto 2020, a trebala je biti završena do sredine novembra 2020. godine. 

Ipak, izgradnja garaže se odužila i potrajala više od dvije godine. Još nije završena, niti je dostupna građanima, ali to nije spriječilo premijera Kantona Sarajevo Edina Fortu i ministra saobraćaja KS Adnana Štetu da obave predizbornu šetnju garažom i obavijeste građane da će im garaža "uskoro biti dostupna". 

- Stanje na ovoj garaži bilo je izuzetno loše, međutim zajedničkim djelovanjem Ministarstva saobraćaja, odnosno Vlade Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju i Općina Novo Sarajevo, na čelu sa načelnikom Hasanom Tanovićem, nastavila se izgradnja ove garaže i uskoro će biti dostupna građanima - stoji u saopćenju Vlade KS koja se sjetila ove garaže dva dana prije izbora. Ni sam Forto za vrijeme svog mandata, kao ni ministar Šteta nisu spominjali ovu garažu niti su problematizirali to što se rok probio za gotovo dvije godine.

Izgradnja podzemne garaže zajednički je projekat Vlade KS i Općine Novo Sarajevo. Projekat je započet prije tri godine za vrijeme mandata Nedžada Koldže kao načelnika Općine Novo Sarajevo i Marija Nenadića, tadašnjeg premijera KS. Vrijednost ove garaže iznosila je oko šest miliona maraka, od čega je 4,3 miliona kao investitor izdvojio KS, a Općina je dodijelila zemljište u vrijednosti 1,5 milion maraka.

- Kritikuju me jer nema prerezivanja vrpci, ali ne stižem, radimo na drugim stvarima - naveo je Forto u jednoj od svojih objava danas na društvenim mrežama. 

Zbilja, nije valjda neko pomislio da "Trojka" nije bila u stanju duže od dvije godine završiti garažu, nego eto premijer nema vremena da presiječe vrpcu.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.