open-navfaktor-logo
search
Entitetska ministrica
Golić o autoputu Banja Luka - Prijedor: Politika je previše umiješala prste
Ministrica za prostorno uređenje građevinarstvo i ekologiju entiteta Republika Srpska (RS) Srebrenka Golić kazala je danas na sjednici Narodne skupštine RS-a da je, kada je u pitanju trasa autoputa Banja Luka - Prijedor "politika previše umiješala prste".
22.06.2021. u 12:22
get url
text

Ona je to istakla odgovarajući na zastupničko pitanje na današnjoj redovnoj sjednici entitetske skupštine, a komentarišući posljednje proteste mještana naselja Verići koji negoduju zbog najavljenog rušenja objekata na ovoj trasi, dok su ranije, kao što je poznato, zbog ove trase protestovali mještani naselja Kozarac.

VEZANI TEKST - Kozarčani o trasi autoputa Banja Luka - Prijedor: Ovo je tiho protjerivanje, nastavak ratnih ciljeva

- Politika je previše umiješala prste - kazala je Golić.

Objasnila je da je generalni projekat predviđao rušenje 880 objekata na trasi od 42 kilometra, te da je nakon javne rasprave i primjedbi, taj broj smanjen na 237 objekata, od čega 80 u Banjoj Luci i 157 na području Prijedora.

- Bilo je niz primjedbi mješatana, a ovi koji se sada bune, nisu tada davali primjedbe i prijedloge. Sada jedni zovu da se ide preko njihovih imanja, a drugi zovu i govore "nemoj preko naše njive" - rekla je Golić.

Podvukla je da je bilo nekoliko varijanti trase i da se "svaki pedalj obišao".

- Trasa je zadana i ovo je najmanji broj objekata koji se ruše - istakla je Golić.

Ona je podvukla da je trenutno predviđen najmanji broj objekata koji će biti rušen, a da je ovo ministarstvo bilo nosilac pripreme i da je vodilo računa o procedurama i kako se na primjedbe mještana odgovorilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.