open-navfaktor-logo
search
U saradnji sa IZ
Grad Sarajevo organizira manifestaciju "U dergjahu mog srca" povodom Kurban-bajrama
Decenije očuvanja tradicijske kulture, inspiracija su za svaki novi napor da u našem gradu predstavimo onaj najskriveniji i najbolji dio nas. Posebno se radujem da večernje sate prvog dana Kurban-bajrama provedemo zajedno, kazao je Skaka
31.07.2019. u 10:22
get url
text

Grad Sarajevo u saradnji sa Islamskom zajednicom za Kurban-bajram organizira svečanost "U dergjahu mog srca" u Titovoj ulici.

Gradonačelnik Abdulah Skaka na čiju incijativu se održava ovaj program pozvao je sve Sarajlije, ali i goste iz drugih gradova BiH da zajedno obilježe ovaj praznik.

- Bajram donosi radost svim muslimanima širom svijeta i uvijek otvara vrata domova naše porodice za sve goste koji tradicionalno obilježavaju ovaj praznik. Ljepota i prednost življenja u Sarajevu, posebno se prepoznaju za praznike kada zavladaju tradicionalni običaji naroda koji žive u našem gradu. Ta specifičnost uvijek iznova probudi najdublji dio nas, donoseći sa sobom iskrenu povezanost sa porodicom, prijateljima i komšijama. Decenije očuvanja tradicijske kulture, inspiracija su za svaki novi napor da u našem gradu predstavimo onaj najskriveniji i najbolji dio nas. Posebno se radujem da večernje sate prvog dana Kurban-bajrama provedemo zajedno – istakao je gradonačelnik Skaka.

Program će se održati u 20 sati ispred Narodnog pozorišta, te u 20.30 sati u Titovoj ulici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.