Općina Stari Grad

Hadžibajrić najavio: Ispunit ćemo želju građanima i vratiti im Bazene Bentbaša

FOTO: Općina Stari Grad

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić održao je danas sastanak u Općini Stari Grad Sarajevo s ciljem rješavanja statusa Bazena Bentbaša, čime je započet proces iznalaženja trajnog rješenja za ovo izuzetno značajno pitanje za sve građane Sarajeva.  

Pored načelnika Hadžibajrića, općinskog pravobranioca Enesa Smajlovića i saradnika općinskog načelnika, sastanku je prisustvovao i kantonalni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, direktor Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS Boris Trapara i direktor KJU Zaštićena prirodna područja Asad Jelešković, te predstavnici Zavoda za planiranje razvoja KS.

Načelnik Hadžibajrić je izrazio zahvalnost svim učesnicima današnjeg sastanka zbog njihove spremnosti da se uključe u ovo pitanje koje je značajno za građane ne samo sa aspekta infrastrukture i obnove, jer bazeni Bentbaša za Sarajlije imaju i drugu, sentimentalnu vrijednost kao mjesto koje podsjeća na prošla vremena gdje su odrasle mnoge generacije i postoji već stotinu godina.

- Svi učesnici današnjeg sastanka izrazili su spremnost da zajedno radimo na najboljem rješenju jer je to ono što dugujemo našim građanima. Drago mi je što su na ovaj način pokazali ozbiljan i profesionalan pristup pitanju koje je od velikog značaja za naše građane. Općina Stari Grad će odmah poduzeti aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za obnovu bazena Bentbaša, a razmotrit ćemo više opcija: otvorene bazene u istom obliku kakvi su postojali i ranije, ali i bazene otvoreno-zatvorenog tipa koji bi mogli raditi tokom cijele godine - izjavio je načelnik Hadžibajrić nakon sastanka te dodao:

FOTO: Općina Stari Grad

- Veoma brzo imat ćemo još jedan radni sastanak na kojem ćemo razmatrati najbolje idejno rješenje. Ovo je važan projekat i interesi građana nam moraju biti ispred svih ostalih, te ukoliko neko ima političke ili bilo kakve druge interese i nedoumice, trebao bi ih ostaviti po strani jer je vrijeme da priča o Bazenima Bentbaša dobije sretan kraj i da građani ponovo uživaju u njima. Želim poručiti građanima da smo svjesni koliko im znače Bazeni Bentbaša i da ćemo ispuniti njihovu želju i vratiti ih u funkciju - poručio je načelnik Hadžibajrić.

Ministar Hadžiahmetović je istakao da daje apsolutnu podršku rješavanju ovog pitanja i da će se Ministarstvo komunalne privrede infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS maksimalno uključiti u projekat.

Istog stava je bio i direktor KJU Zaštićena prirodna područja Asad Jelešković kao i direktor Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS Boris Trapara koji se zahvalio općinskom načelniku mr.Ibrahimu Hadžibajriću što je pokrenuo ovo značajno pitanje. Direktor Zavoda za planiranje razvoja KS Faruk Muharemović nije se pojavio na sastanku.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga