open-navfaktor-logo
search
BURNO NA TVSA
Je li Naša stranka "otpisala" Kristinu Ljevak zbog Konakovićeve želje da Dučić bude izvršni direktor
Konaković je, prema Faktorovim informacijama, uvjetovao preko Naše stranke Kristinu Ljevak da Dučić mora biti imenovan nakon provedene konkursne procedure na poziciju izvršnog direktora, što je ona odbila. Dučićevo trajno "uhljebljenje" dogovorili su Konaković i Forto, međutim, Ljevak nije pristala na njihov uvjet
24.06.2019. u 22:08
get url
text

Konkurs za izbor direktora Televizije Kantona Sarajevo (TVSA), kao i izvršnog direktora za program i produkcije je raspisan u zakonski predviđenom roku. Još nema informacija o kandidatima koji su se prijavili, ali kako je Faktor već pisao, Kristina Ljevak, aktuelna vršiteljica dužnosti direktorice TVSA, postavila je uvjete i traži njihovo ispunjenje da bi uopće konkurisala na ovu funkciju.  

Ovu informaciju potvrdio nam je i predsjednik Nadzornog odbora TVSA Vlastimir Mijović.

VEZANI TEKSTVlastimir Mijović za Faktor: Forto bi najviše volio da odlučuje o svakom radnom mjestu na TVSA

Ljevak je za Faktor kratko kazala da se u ovom trenutku ne želi oglašavati po ovom pitanju.

Iz pouzdanih izvora, saznajemo, da je kamen spoticanja aktuelni v. d. izvršnog direktora Haris Dučić,  navodno "pulen" predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Konaković je, prema Faktorovim informacijama, navodno uvjetovao preko Naše stranke Kristinu Ljevak da Dučić bude imenovan nakon provedene konkursne procedure na poziciju izvršnog direktora, što je ona odbila. Dučićevo imenovanje dogovorili su Konaković i Forto, međutim, Ljevak, prema izvorima Faktora, nije pristala na njihov uvjet.

S obzirom na to da nije ispunjena Konakovićeva želja i obećanje koje je, prema pričama koje kruže u TVSA,  dao Dučiću još prošle godine, "premijer iz sjene" Forto i Naša stranka odlučili su da zbog očuvanja mira u "šestočlanoj kući", otpišu Kristinu Ljevak, bez obzira na njeno dugogodišnje novinarsko iskustvo i profesionalno znanje.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.