open-navfaktor-logo
search
"Pakleni" april
Kada će Željo dobiti novog trenera, šta čeka nasljednika Edisa Mulalića?
Fudbalski klub Željezničar u subotu je šokirao armiju navijača.
10.04.2023. u 15:52
get url
text

Nakon blijedih izdanja protiv Leotara u 24. kolu Premijer lige BiH, te poraza od Veleža u prvom meču polufinala Kupa BiH, proteklog vikenda Plavi su doživjeli šokantan poraz od Tuzla Cityja u 25. premijerligaškoj dionici.

Imale su Sarajlije više od igre, redale se su prilike pred protivničkim golom, ali golman Nevres Fejzić imao je svoju noć i uspio je sačuvati mrežu.

Ovim porazom tim sa Grbavice zakomplikovao je borbu za plasman u Evropu. Poslije poraza od Veleža, a prije duela sa Tuzlacima smijenjen je i trener Edis Mulalić.

Njegov nasljednik nije pronađen, a još nema preciznih informacija kada će biti imenovan novi šesf struke.

Izvor Faktora tvrdi da bi to pitanje trebalo da se riješi u narednih dan-dva. Ime(na) kandidata? Ništa novo u odnosu na imena koja su u medijima cirkulisala posljednjih dana. Od Feđe Dudića preko Mehmeda Baždarevića i Nermina Bašića do Branislava Krunića.

Ono što je jasno kada je u pitanju novi šef struke, to je da ga ne očekuje nimalo lagan posao, odnosno čeka ga paklen i zgusnut raspored.

VEZANI TEKST - Ko su kandidati za trenera FK Željezničar, jedno ime se posebno izdvaja?

Serija teških mečeva počinje već u petak gostovanjem kod aktuelnog prvaka i lidera, mostarskog Zrinjskog, a onda je za srijedu zakazan revanš polufinala Kupa BiH protiv Veleža u kojem Plavi jure gol zaostatka iz prvog meča (u Mostaru izgubili 0:1).

Vikend poslije Rođenih na redu je domaći duel sa Širokim Brijegom, potom u srijedu (26. april) gostujući meč sa Borcem, da bi april bio zaključen domaćom utakmicom protiv Igmana.

Nakon spomenute serije, koja praktično donosi po jednu utakmicu svaki treći dan, bit će jasnije mnogo toga i kada je u pitanju borba za Evropu. Ujedno, to će biti i ispiti koji novog trenera mogu iznjedriti u heroja ili u još jednog "stratega" koji bi mogao biti prolaznik na Grbavici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.