open-navfaktor-logo
search
Retrospektiva
Kako su 2021. pričali u Veležu: Hvala FK Željezničar na ogromnoj pomoći i saradnji, bez kojih...
Prva polufinalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine između Veleža i Željezničara, koja je na rasporedu večeras od 20.30 sati, izazvala je mnogo bure.
05.04.2023. u 09:41
get url
text

Sve je počelo u ponedjeljak, kada su Manijaci, najvatreniji navijači tima sa Grbavice, poručili kako neće putovati u Mostar jer smatraju kako je kavez, koji je predviđen za gostujuće fanove, nehuman i neuvjetan.

VEZANI TEKST - Velež odbio zahtjev Željezničara, Plavi neće imati podršku navijača u Mostaru

Iz FK Željezničar su jučer pokušali dogovoriti sa Veležom da navijači Plavih budu smješteni na nekoj drugoj tribini, ali su Rođeni to odbili. Potom su uslijedila dva saopćenja, prvo sa Grbavice, a potom i iz Mostara.

U oba obraćanja javnosti spominjane su evropske utakmice koje su Mostarci igrali u Dolini ćupova.

- Na koncu se osvrćemo i na primjedbu iz FK Željezničar o njihovom gostoprimstvu prema Veležu u našim evropskim utakmicama na stadionu Grbavica. Vaš ustupak, dragi prijatelji, a to preskačete, FK Velež je platio onako kako ste tražili. Čist račun, duga ljubav, dragi prijatelji - poručili su sinoć, između ostalog, iz FK Velež.

No zanimljivo je podsjetiti se izjava iz FK Velež nakon evropskih utakmica iz ljeta 2021. godine. Nakon što su Rođeni eliminisani od Elfsborga u trećem pretkolu UEFA Konferencijske lige, iz mostarskog kluba na zvaničnoj internet-stranici objavljeni su zaključci Upravnog odbora FK Velež.

VEZANI TEKST - Rat saopćenjima se nastavlja: Velež odgovorio Želji

Između ostalog, tada su iz mostarskog kluba spomenuli i FK Željezničar.

- Hvala FK Željezničar i njegovim članovima na ogromnoj pomoći i saradnji, bez kojih ne bismo mogli ispuniti stroge uvjete UEFA-e za organizacijom utakmica. Sigurni smo da ćemo i u narednom periodu zajednički raditi na dobrobiti bh. fudbala te da će naše međusobne utakmice biti pravi sportski praznik gdje će navijači obje ekipe bodriti svoje ljubimce, a nakon utakmice sportski pružiti ruku boljem - saopćili su tada iz FK Velež.

Duel na stadionu Rođeni igra se večeras od 20.30 sati uz direktan TV prijenos na Arean Sportu. Glavni sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.