open-navfaktor-logo
search
Autobusi umjesto tramvaja
Kinezi će raditi rekonstrukciju pruge, direktor GRAS-a nije siguran koliko će koštati
Građani Kantona Sarajevo s pravom se pribojavaju najavljene rekonstrukcije tramvajske pruge koja bi trebala započeti krajem mjeseca.
06.06.2021. u 21:08
get url
text

Naime, svakodnevne gužve u tramvajima nisu ohrabrujuće za stanovnike KS i s pravom se pitaju kako će gradski saobraćaj funkcionisati kada krene rekonstrukcija pruge.

Senad Mujagić, v. d. generalnog direktora GRAS-a, ističe da građani nemaju razloga za brigu i da će uposlenici ove firme učiniti da saobraćaj normalno funkcioniše.

- Rekonstrukcija tramvajske pruge je u nadležnosti Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a, koliko znam, pripreme su u završnoj fazi. Trebao bi se prvo raditi dio od Čengić Vile do Srednje mašinske tehničke škole. Ipak, to nije još sigurno. Zbog iskakanja tramvaja na dionici između Nedžarića i Ilidže u posljednje vrijeme, možda se krene prvo sa rekonstrukcijom ovog dijela pruge – kaže Senad Mujagić.

Prvi čovjek GRAS-a ističe da je jedino što može reći to da će ovaj projekat realizirati kineski izvođač.

- Koliko će to tačno koštati, nisam siguran. Rekonstrukcija je podijeljena u šest faza. Kada krenu radovi, tramvaje će zamijeniti autobusi, zbog čega smo na vrijeme Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo uputili dopis da su nam potrebni dodatni autobusi da bi gradski saobraćaj mogao da funkcioniše normalno– kaže v. d. generalnog direktora GRAS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.