open-navfaktor-logo
search
Memorijalni centar
Komšić u Yad Vashemu odao počast žrtvama Jasenovca
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić danas je u Memorijalnom centru mučenika i junaka holokausta u Yad Vashemu odao počast žrtvama koncentracionog logora Jasenovac.
24.01.2020. u 18:13
get url
text

Komšića i delegaciju Bosne i Hercegovine, koju predvodi tokom obilježavanja Petog svjetskog foruma o holokaustu, u Memorijalnom centru dočekala je direktorica Memorijalnog centra, izrazivši zahvalnost predsjedavajućem na posjeti i namjeri da oda počast žrtvama.

Tokom posjete Memorijalnom centru Komšić je, podsjećajući na historijske činjenice, ukazao na antifašističku tradiciju države Bosne i Hercegovine, njenih građana i naroda, ali i na stradanja koja su se dogodila tokom Drugog svjetskog rata, posebno kada se radi o Jevrejima, Srbima, Romima i borcima NOP-a svih nacionalnosti, uslijed terora kvislinške Nezavisne Države Hrvatske.

Komšić je, upisujući se u knjigu posjetilaca u Yad Vashemu, poručio kako će događaj holokausta zauvijek ostati trajna opomena čovječanstvu, te da su žrtve koje su stradale tokom holokausta vječni zavjet onima koji žele toleranciju, slobodu i mir u svijetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.