open-navfaktor-logo
search
Protesti u Bihaću
Krajišnicima je preko glave migranata: "Šta je sa našim ljudskim pravima"
U Bihaću je počeo protest građana putem kojeg građani ovog grada, ali i ostalih mjesta i gradova u Unsko-sanskom kantonu traže od države i nadležnih organa da riješe problem migranata.
29.08.2020. u 19:48
get url
text

Prema informacijama N1, na centralnom trgu u Bihaću okupilo se više stotina građana. Osim Bišćana, najmanje 300 ljudi je stiglo iz Velike Kladuše.Okupljeni tvrde da "svi imaju isti problem", a na jednom od transparenata iz Velike Kladuše stoji poziv svih Krajišnika na jedinstvo.

- "Šta je sa našim ljudskim pravima"; "Državo - zaštiti svoje građane", neke su od poruka sa protesta koji je počeo u 19 sati.

Jedan od zahtjeva iz Gradske uprave Grada Bihaća jeste da migranata u BiH uopće ne bude. Reporterka N1 javlja da nadležni u ovom gradu i kantonu ne žele da se migranti alociraju u druge gradove, nego da se sredstva Evropske unije preusmjere na deportaciju migranata u njihove matične zemlje.

Građani USK poručuju kako tri godine trpe dolazak migranata, koji su često nasilni prema lokalnom stanovništvu, jedni prema drugima, često pale i pljačkaju. Uskoro će i početak nove školske godine - a građani su kazali kako već drugu godinu djecu samu ne smiju slati na nastavu.

Protesti su završeni nakon sat vremena. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.