open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik FBiH
Lendo: Ne daj Bože takve vlasti koju čuva policija
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo obratio se novinarima pred sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH kazavši kako "Trojka" laže kada kaže da je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt donio dugoročne mjere koje se tiče formiranja vlasti u FBiH.
28.04.2023. u 14:47
get url
text

- Predstavnik Bošnjaka je danas ovdje, živ i zdrav hvala Bogu kao i ovi naši iz Kluba Bošnjaka predstavnici, ali su oni ovih dana i jučer odlukom visokog predstavnika prekriženi, i ja i naš klub. A ovi koji danas trebaju da izglasaju nešto što je suprotno Ustavu, što nije dobro za Federaciju i Bosnu i Hercegovinu, evo sada ih čuva 200 policajaca. Ne daj Bože takve vlasti koju policija čuva - kazao je Lendo i dodao:

- Mi smo danas sa džume kroz grad išli dignute glave i građani nas podržavaju i Bošnjaci se ne mogu i nisu prekrižili. U posljednje vrijeme pojedinci, pojedine političke partije, stranke, nastoje Bošnjacima nametnuti da se ne sjećamo naše historije, svega što se dogodilo od '92. do '95, zatvaraju nam naše heroje. Ovo što "Trojka" govori da su dugoročne mjere nametnute, oni lažu. Ovo je visoki predstavnik naložio i donio samo kratkoročno. Mene i Bošnjake je potpuno eliminisao - rekao je Lendo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.