Zanimljiv podatak

Lista puna iznenađenja: Ko ima najstariju, a ko najmlađu ekipu u Premijer ligi?

FOTO: Ajdin Cocalić

Najstariju ekipu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u fudbalu ove sezone ima Posušje, a prosjek godina igrača u rosteru ovog kluba je 27.  

Iskusne igrače u Posušju predvode kapiten Davor Landeka sa 38 godina, Boris Baćak ima 35, Krišto 33, a još čak pet igrača u rosteru ima 30 ili više godina.

Najmlađi igrač u klubu je Nikša Šilić sa 20 godina.

Druga najstarija ekipa u Premijer ligi je Borac sa prosjekom od 26,1 godinom. Bojan Pavlović je predvodnik sa 35 godina, slijede Dino Ćorić i Momčilo Mrkaić sa 32, dok Marko Gajić i Nikola Andrić imaju po 30 godina. Najmlađi u rosteru je Enver Kulašin sa 19 godina.

Treće mjesto dijele Sloboda i Zrinjski sa prosjekom 25,8. Treba uzeti u ozbir da Tuzlaci u svom rosteru imaju 21 igrača, čak 10 manje od Zrinjskog.

Potom slijedi Leotar (25,6), Sarajevo i Tuzla City (25,2), Igman (25,1), Velež (25).

Zanimljivo je da je Željezničar na prosjeku 24,7 što ga čini jednim od najmlađih timova u ligi. Najstariji igrač u trenutnom rosteru Plavih je Samir Bekrić sa 37 godina, još tri igrača imaju 30 ili više godina. Najmlađi je Benjamin Križevac sa 18 godina.

Trenutni lider na tabeli Široki Brijeg ima prosjek 23,6. Božo Musa je najstariji igrač u timu sa 34 godine, dok su svi ostali mlađi igrači od 30 godine. Vinko Rozić sa 19 godina je najmlađi igrač kluba sa Pecare.

Najmlađi tim u ligi ima novajlija Sloga iz Doboja sa prosjekom starosti ili bolje rečeno mladosti 23,4. Najstariji u rosteru Dobojlija je Milan Milanović sa 31 godinom, a slijedi ga Nikola Popara sa 30. Svi ostali igrači mlađi su od 30 godina, a najmlađi je Dragiša Adžić sa 19 godina, koliko još ima i Marko Kujundžić. 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga