Zajednički amandman

Marjanović: Smanjimo izdvajanja iz budžeta KS strankama koje participiraju u Skupštini

Damir Marjanović
FOTO: Damir Hodžić

Damir Marjanović je na trećoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, ispred tima političkog pokreta Za nove generacije, pokrenuo inicijativu da svi zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo podrže, a svakako i usvoje, zajednički amandman na budžet Kantona Sarajevo za 2023. godinu čiji će Nacrt biti razmatran na sjednici 08.2.2023. godine.

Kako je saopćeno, zatražit će od Vlade da se izdvajanja iz budžeta Kantona Sarajevo namijenjeno za finansiranje stranaka koje participiraju u Skupštini Kantona Sarajevo smanje najmanje 50 posto, a optimalno 80 posto.

- Usvajanjem ove inicijative politički subjekti koji sudjeluju u zakonodavnoj vlasti Kantona Sarajevo pokazali bi da su svjesni finansijskih izazova koji se nalaze pred budžetskim korisnicima i svim građanima glavnoga grada BiH, te da su spremni da taj teret podnesu zajedno s njima. Ovu inicijativu sam najavio ranije da bi sve zastupnice i zastupnici imali dovoljno vremena da obave potrebne konsultacije s rukovodstvima političkih subjekata koje predstavljaju - naveo je Marjanović, saopćio je pokret Za nove generacije.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga