open-navfaktor-logo
search
Željo gostuje Radniku
Mobilizacija Manijaka: Moramo se pokazati u boljem svjetlu od igrača
Obično se snaga jedne grupe pokazuje u zadnjim utakmicama, poručili su najvatreniji navijači Željezničara
08.05.2019. u 12:37
get url
text

Fudbaleri Željezničara u 31. kolu BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu će gostovati kod Radnika u Bijeljini.

Bit će ovo derbi koji bi mogao odlučiti o četvrtoj poziciji i putniku u Evropu. Istina, timu sa Grbavice "opasno visi" Evropa, jer nisu dobili licencu za UEFA takmičenja. I pored toga, Manijaci, najvatreniji navijači Želje, najavili su pohod na Bijeljinu, gdje će bodriti izabranike Amara Osima.

- Utakmica protiv direktnog konkurenta, gdje bi pobjedom potvrdili izlazak u Evropu i zato moramo otići u što većem broju, kako bismo ispratili i ovo gostovanje kako dolikuje našoj grupi. Obično se snaga jedne grupe pokazuje u zadnjim utakmicama, gdje se troše posljedni atomi snage... Mi ne smijemo podbaciti, jednostavno se moramo pokazati u boljem svjetlu od igrača i pokazati svima da je naša ljubav prema ovom klubu i grupi neprocjenjiva.

Prošlo gostovanje u Bijeljini je bilo izuzetno brojno, tražilo se mjesto više u busu, zato nema razloga da se još jednom tamo pojavimo u što većem broju i da nosimo PLAVE sve do pobjede. Svi u Bijeljinu - poručili su Manijaci na svojoj Facebook stranici.

Željezničar je trenutno na četvrtoj poziciji sa 44 boda, ali to mu ne garantuje plasman u Evropsku ligu, jer klub nije dobio licencu, pa je najavljena žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje N/FSBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.