open-navfaktor-logo
search
Derbi kola
Mulalić: Dosta izjednačena liga, sve je to u pet deka; Osim: Zaslužena pobjeda Želje, ovo je drugi sport
Željezničar je u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici dočekao Velež, a na kraju je domaći tim upisao trijumf rezultatom 2:0.
22.10.2022. u 19:01
get url
text

Trener Plavih Edis Mulalić nije krio oduševljenje pobjedom. Nakon meča dao je izjavu za MY TV.

- Mislim da smo se dobro spremili. Jedna teška utakmica sa ekipom koja ima dosta dobrih pojedinaca. Mislim da su igrači na sve što smo spremali dobro odgovorili.

Prvo poluvrijeme smo dobro stali na Veležov sistem, ali nismo se nagradili. Sve što nismo u prvom uradili smo u drugom. Na pritisak smo postigli gol. 

Prvu utakmicu u Gabeli se nismo dobro snašli na sistem Veleža, ovaj put jesmo. Na kraju je sam rezultat došao za nama. 

Ne možemo birati sebi kad ćemo sa kim igrati. Dosta je izjednačena liga. Sve je to u pet deka. Imali smo otežavajuću okolnost sa zaštićenim godištima - kazao je Mulalić.

Za šefa stručnog štaba Amara Osima ovo je bio emotivan susret. Osim je pred početak ove sezone preuzeo Velež, te se večeras prvi put u karijeri na Grbavici našao nasuport kluba u kojem je nastupao kao igrač, a potom ostavio neizbirisv trenerski trag.

- Fin ambijent, dva velika kluba. Utakmica protekla u najboljem redu i završila je zasluženom pobjedom Želje. Oni su uradili nešto, a mi ništa.

Čitavu utakmicu nismo uspjeli da kontrolišemo sebe i loptu. Nismo imali rješenja za ovaj teren, za loptu, sami za sebe. S ozbirom gdje treniramo, ovo je drugi sport. 

Vidjelo se nakon 10 minuta da nećemo vladati. Mogli smo možda čuvati nulu, pa u finišu nešto pokušati... Djelovali smo kao da su mene stavili na klizaljke na ledu. Takvi smo bili na ovom terenu. Nemam nikakvih zamjerki na ponašanje aktera, domaćina, bilo koga, s nestrpljenjem čekamo treću utakmicu - kazao je Osim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.