Sporna roba

Na carini u Bosanskoj Gradiški oduzete bušilice, epilatori, mjerači pritiska...

FOTO: UIOBiH

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine oduzeli su Bosanskoj Gradiški veću količinu električne opreme u vrijednosti od oko 150.000 KM, a radi se, između ostalog, o aku bušilicama, epilatorima, električnim čistačima za zube, mjeračima pritiska, aku makazama.

- Prilikom obavljanja zajedničkih operativnih aktivnosti, ovlašteni službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centar Banja Luka i Regonalnog centra Sarajevo izvršili su u Carinskoj ispostavi Gradiška pregled uvozne pošiljke koja podliježe Naredbi o nadležnosti carinskih ispostava za carinjenje određenih roba porijeklom iz azijskih i afričkih zemalja.

Prilikom pregleda robe prijavljene za carinski postupak, pronađena je i veća količina robe stranog porijekla (aku bušilice, električni čistači za zube, epilatori, mjerači pritiska, aku makaze i dr.) bez odgovarajuće dokumentacije, iz kog razloga je sporna roba privremeno oduzeta. Prema preliminarnoj procjeni, ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi oko 150.000 KM - saopćeno je danas iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Dodaju da će "protiv pravnog i odgovornog lica u ovom predmetu biti poduzete zakonom propisane mjere". Nije saopćeno o kojoj se firmi radi.

Oduzeta bušilica UIO

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga