U Bijeloj džamiji

Nada u bolje sutra: Sa radošću dočekan još jedan Bajram u Srebrenici

FOTO: Anadolija

Centralna bajramska svečanost u povodu Kurban-bajrama za područje Medžlisa Iskamske zajednice Srebrenica održana je u Bijeloj džamiji. Veliki broj vjernika je prisustvovao bajramskoj svečanosti, a Bošnjaci u Srebrenici su sa radošću dočekali još jedan Bajram.

Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica u bajramskoj hutbi je poručio da je radost dostojanstveno dočekivati bajrame u Srebrenici.

- Moramo jačati naše veze u kojim ćemo obnoviti naša stara prijateljstva i steći nova. Svakog bajrama se podsjećamo na dužnosti prema našoj rodbini i komšijama. Držimo se naše vjere, čuvajmo naše običaje i tradiciju. Držimo se onoga što je među našim precima posebno bilo cijenjeno i vrijedno. Čuvajmo se da ne povrijedimo tuđe pravo, čast i dostojanstvo. Živimo našu vjeru na dobrobit svih ljudi. Neka nam Kurban-bajram vrati nadu u bolje sutra - poručio je ef. Peštalić koji je na kraju uputio tradicionalnu bajramsku čestitku "Bajram šerif mubarek olsun".

Bajram-namaz je u Srebrenici, pored Bijele džamije, klanjan još i u Gornjim Potočarima, Sućesci, Osmačama, Osatu, Dobraku, Luci i Slapovićima.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga