Društvene mreže

Nešić i "slikovito" odgovorio Helezu, pa Brčko "ugurao" u RS

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić nakon što mu se jutros "nagovorio" odlučio je i "slikovito" odgovoriti ministru odbrane BiH Zukanu Helezu.

VEZANI TEKST - Nešić partneru iz državne vlasti: Helezu, podnesi ostavku, za ministra te je izabrao Dodik

Helez je sinoć povodom usvajanja Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji RS-a, na društvenim mrežama poručio, između ostalog, da u vezi sa tim aktivnostima postoje dva plana, "A" i "B".

- Plan "A" je procesuiranje svih aktera koji su svojim odobravanjem učestvovali u udaru na ustavno-pravni poredak BiH. Ukoliko ne, u tom slučaju imamo plan "B". Samo svih 51.209 km² i nikako drugačije - napisao je Helez, misleći na površinu teritorije Bosne i Hercegovine.

Nešić je danas na to objavio "mapu RS-a", uz poruku: Republika Srpska 25.053 km².

- Ni metar manje, ni metar više - napisao je Nešić.

Osim što je "zaboravio" da je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, a ne RS-a, sporno je i to što je u "mapi RS-a" koju je objavio Nešić uključen i Brčko Distrikt, koji ne pripada tom entitetu, a na što su mu ukazali brojni komentatori ispod objave na Twitteru.

 

"Ni crta manje, ni crta više…", "Ministre, nisi loš iz likovnog. I bajke ti dobro idu", "Brčko nije RS", "Vrlo prirodna granica, odmah se vidi", neki su od komentara tviteraša.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga