open-navfaktor-logo
search
Predsjednik SDP-a
Nikšić: Naš ključni prioritet su izbori u Mostaru i rekonstrukcija kantonalnih vlada
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić ovih je dana među najaktivnijim Bosanacima i Hercegovacima na društvenim mrežama. Opet se oglasio na Facebooku. 
02.12.2020. u 14:57
get url
text

VEZANI TEKST - Općina 8.372 puta važnija od svih drugih: Nikšić (ni)je znao šta radi drug Bego u Srebrenici

Uslijedilo je to nakon što je Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP-a, podnio ostavku na tu funkciju. Ostavka, kako Magazinović navodi, je lične i moralne prirode, međutim dobar broj SDP-vaca je tumači kao čin usmjeren protiv Nermina Nikšića, kao predsjednika stranke. 

Svjestan je takvih spekulacija i Nikšić, a vjerovatno ima i konkretnije informacije, pa je valjda zbog toga napisao baš sljedeće rečenice: 

- Kako sam još u fazi oporavka, sa Sašom Magazinovićem sam razgovarao telefonski. Objasnio je da je to njegov lični čin, da ostavka nije usmjerena protiv bilo koga, da nema druge pozadine, te da ostaje na raspolaganju Socijaldemokratskoj partiji BiH u punom kapacitetu i znanju da se dogovorimo oko njegovog budućeg angažmana.

VEZANI TEKST - Saša Magazinović podnio ostavku na funkciju predsjednika GO SDP-a

Svakako da on svojim političkim iskustvom može još puno dati i da treba biti dio SDP-ovog tima. Naš ključni prioritet u narednom periodu su izbori u Mostaru, priprema i potom analiza lokalnih izbora, rekonstrukcije kantonalnih vlada, a očito i pospremanje u samom SDP-u, koje je neminovnost nakon analize rezultata lokalnih izbora i rada organizacija.

SDP ima odgovornost za još brojne političke procese, koji se moraju nastaviti. Reforme neće izostati u SDP-u, ali ni ova situacija neće biti prilika da naši politički protivnici ruše SDP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.