open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 27. kolo
Novi prvak gostuje na Grbavici, Željo ima plan za Zrinjski
Prvi meč 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu odigrat će Željezničar i Zrinjski danas od 18 sati na Grbavici.
22.04.2022. u 09:10
get url
text

Mostarci su u prošlom kolu pobjedom protiv Sarajeva osigurali sedmu titulu prvaka BiH, ali su najavili da će maksimalno odraditi posao do kraja sezone.

- Idemo jednoj dobroj ekipi s obzirom na sve okolnosti koje im se dešavaju. Stigao je trener sa velikom energijom, voli Želju, te je prenio svoj karakter na ekipu.

Agresivan je, energičan, a dekor će na Grbavici biti sjajan. Moram priznati da smo treći krug priželjkivali da igramo na Grbavici jer tamo imamo sve uvjete da prikažemo šta želimo - kazao je Sergej Jakirović, trener Zrinjskog u najavi utakmice, poručivši kako su njegovi momci motivisani, te da će biti određenih promjena u ekipi.

Edis Mulalić, strateg Plavih, čestitao je Zrinjskom na naslovu, ali je poručio kako se njegova ekipa neće predati.

- Zrinjski je zasluženo osvojio prvo mjesto. Bili su najkonstantniji. Brojke govore za njih. Napravili su dobar balans, dobar tim, automatizam im se javlja u ekipi i zato su tu gdje jesu. Iskreno im čestitam. Čeka nas teška utakmica. Ovo do sada što smo radili, neko to prati manje, neko više, ovih sedam kola što smo zajedno, tik smo iza Zrinjskog i Borca i to je za momke stimulacija.

VEZANI TEKST - Mulalić: Igrač poslije dva šamara ne želi treći, šta mi imamo izgubiti?

U posljednjih pet kola odmah iza Zrinjskog, zajedno sa Sarajevom smo osvojili najviše bodova, a vidjeli smo kako je Sarajevo prošlo sa njima prošlo kolo. Tu je dosta znanja, dosta šuteva iz drugog plana. Nije bezveze ni Bender sa mnom danas ovdje, u sedam utakmica na pet nismo primili gol, i to govori o nekim stvarima. Momci odlično treniraju, spremamo se u našim uvjetima. Kada sve ove brojke pobrojiš, nije to loše.

Ne damo gol u Trebinju i u Prijedoru i sigurno bi bilo još više bodova, a bili smo bliže pobjedama. Momcima svaka čast za odnos i rad. Pred meč sa Zrinjskim sve stvari i sve brojke su na strani protivnika i šta mi možemo izgubiti? Ništa.

Imamo plan kako da igramo. Prošle dvije utakmice smo primili šest komada od istog protivnika. Pokušat ćemo da te brojke svedemo na minimum. Oni trebaju da uđu bez ikakvog straha i respekta. Kažem opet, najljepša utakmica, nemamo šta izgubiti - kazao je Mulalić.

Duel na Grbavici počinje u 18 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sport, a glavni sudija je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.