Prioritet u postupanju

Održan sastanak dužnosnika Tužilaštva BiH sa oštećenima u predmetima Memić i Dragičević

FOTO: Damir Hodžić

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić, zajedno sa postupajućim tužiocima u predmetima Memić i Dragičević, sastao se sa predstavnicima porodica oštećenih, Murizom Memićem i Davorom Dragičevićem kao i njihovim pravnim zastupnikom, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

- Predstavnici oštećenih upoznati su da je na nedavnom sastanku Koordinacionog tijela tužilaca u Bosni i Hercegovini, donesen zaključak da se sve aktivnosti koje se odnose na predmet stradanja Memić Dženana, procesuiraju u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine - saopćilo je Tužilaštvo i dodalo:

- Na sastanku su oštećeni upoznati da su navedeni predmeti definisani kao prioriteti u postupanju Tužilaštva BiH, te im je prezentovano koji koraci i aktivnosti su poduzeti u navedenim predmetima, kao i u kojem segmentu će fokus rada biti usmjeren u narednom periodu.

Nadalje, na sastanku je istaknuto da sve institucije moraju pružiti porodicama oštećenih adekvatnu zaštitu njihove sigurnosti, što je zadatak i obaveza svih nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga