open-navfaktor-logo
search
Tradicionalna manifestacija
Održana biciklijada Djeda Mrazova u Mostaru
Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub "Mostar" u saradnji sa Udruženjem za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" organizovao je tradicionalnu biciklijadu Djeda Mrazova na ulicama Mostara.
18.12.2022. u 13:20
get url
text
Biciklijada Mostar, Djeda Mraz

Priliku da učestvuju imali su svi koji su se odjeveni kao Djeda Mrazevi pojavili na Trgu Rondo. Start i završetak bili su ispred Doma hercega Stjepana Kosače.

- Imamo lijep i sunčan dan, tu sa nama je više stotina biciklista, među kojima i gosti iz Sarajeva i Imotskog. Posebno veseli broj djece na današnjem druženju. Moram naglasiti da ovog puta predstavljamo sistem javnih bicikala koji je nedavno dobio Grad, a tu sa nama danas su i predstavnici Gradskog vijeća. Lijepa slika se šalje iz našeg grada - izjavio je predsjednik Biciklističkog kluba "Mostar" Toni Zorić.

Projekat "Next bike" predstavio je direktor Ahmet Ćerimović, kazavši da će on započeti s prolaskom zime, te da će Mostar u sklopu njega dobiti 50 bicikala koji će biti smješteni na osam lokacija.

- To je projekat koji sufinansira Fond za okoliš Federacije BiH. Drago mi je da će Mostarci dobiti savremen i funkcionalan sistem javnih bicikala, koji će biti novi oblik javnog prevoza u gradu. Uz to, ekonomičan, dobar za zdravlje i prihvatljiv za sve - izjavio je Ćerimović
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.