open-navfaktor-logo
search
Polufinale Kupa
Oglasio se Željo: FSBiH "naredio" da navijači Veleža mogu na Grbavicu
Fudbalski klub Željezničar oglasio se o dolasku navijača FK Velež na sutrašnju revanš utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.
18.04.2023. u 20:34
get url
text

Iz Plavog tabora su naveli kako se oko stadiona izvode radovi, koji nisu u organizaciji kluba, a da je odluku o dolasku navijača Veleža donio Fudbalski savez BiH, navodeći da su iz Saveza zanemarili sigurnosni aspekt ljubitelja fudbala.

- Kao odgovoran sportski kolektiv, FK Željezničar je 10. aprila 2023. godine poslao obavijest MUP-u Kantona Sarajevo, da se na stadionu Grbavica izvode radovi na sanaciji vodovodne mreže, te da isti neće biti završeni do odigravanja polufinalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine, zbog čega klub nije u mogućnosti osigurati adekvatne uvjete za prijem, siguran ulazak na stadion i boravak gostujućih navijača.

Naime, na dijelu ulaza za gostujuće navijače, kao i cijelom dužinom sjeverne tribine prema zapadnoj tribini stadiona Grbavica vršeni su iskopi vodovodne mreže, tako da se oko stadiona, na samim ulazima još uvijek nalazi veliki broj kamenica i drugih tvrdih predmeta.

VEZANI TEKST - Navijači Veleža dolaze na Grbavicu!

Iako smo kao sportski kolektiv dužni osigurati sigurne uvjete za boravak gostujućih navijača, zbog činjenice da se radovi ne izvode u organizaciji kluba, te da ne možemo utjecati na sanaciju terena oko stadiona, smatrali smo obaveznim obavijestiti nadležne organe, kao i sportske prijatelje FK Velež, da klub nije u mogućnosti osigurati adekvatne uvjete za siguran prijem i boravak gostujućih navijača.

Iako smo očekivali odgovornost u ponašanju svih nadležnih organa, jer bi sigurnost gledalaca trebala biti na prvom mjestu, Komitet za takmičenje FSBiH je 18. aprila 2023. godine donio zaključak kojim se FK Željezničar obavezuje da osigura prijem navijača FK Velež na stadionu Grbavica - saopćeno je iz FK Željezničar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.