open-navfaktor-logo
search
Konačni dogovor
Općina Centar stadion Koševo dodijelila FK Sarajevu, evo pod kojim uvjetima
Na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Centar na kojoj se razmatrala samo jedna tačka dnevnog reda, a to je Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o zakupu stadiona "Asim Ferhatović Hase", vijeće je usvojilo da se stadion dodijeli FK Sarajevu.
27.04.2021. u 16:20
get url
text

FK Sarajevu još ranije je ponuđeno da im se Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" dodijeli na korištenje u narednih 30 godina s mogućnošću produženja i to za simboličnu cijenu od 1 KM, no ipak mjesečna renta će iznositi 4.000 KM.

FK Sarajevo se obavezuje da u periodu od 10 godina svoja sredstva investira u modernizaciju stadiona i osposobi ga za kategoriju 4 u skladu s UEFA-inim pravilnicima o infrastrukturi i kategorizaciji stadiona, a u skladu s važećim Regulacionim planom Zetra-zona sporta i rekreacije te idejnim arhitektonsko-urbanističkim rješenjem. U ugovoru postoji i klauzula da se u slučaju tri mjeseca neplaćanja zakupa stiču uvjeti za raskid ovog ugovora.

{$galerijaFotografija}

Na pitanje vijećnika zašto se daje zakup od 4.000 KM, a ne od 1 KM, kako je prethodno bilo predviđeno, Mandić je istakao da je to nešto što su usaglasili zajedno sa upravom kluba.

- To je prijedlog uprave FK Sarajevo. Ja sam to sa zadovoljstvom prihvatio. To je nešto što smo usaglasili zajedno sa upravom FK Sarajevo. Zna se koje su obaveze kluba, te da se taj stadion dovede u stanje, kakvo piše u ugovoru. Ako se ne ispoštuje, ugovor se može raskinuti - istakao je Mandić.

Tačka 1-page-001.jpg
1 od 33
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.