open-navfaktor-logo
search
Pozitivna priča
Općina Konjic i privrednici planiraju obnoviti stadion FK Igman
Lokalna zajednica i privrednici u Konjicu planiraju obnoviti stadion FK Igman, objavljeno je u srijedu iz te općine.
16.02.2022. u 20:47
get url
text

U cilju priprema tih aktivnosti načelnik Općine Konjic Osman Ćatić sastao se s predsjednikom FK Igman Đahidom Muratbegovićem i predsjednikom Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Jasminom Badžakom.

- Prvi put krećemo s aktivnostima u koje su uključeni svi, lokalna zajednica, privrednici i naši sugrađani. Cilj je napraviti što bolje uvjete za one koji vole sport, za klub i za sve sugrađane, kako bi imali teren kakav Konjic i zaslužuje - kazao je načelnik Ćatić, izražavajući zadovoljstvo zbog pokretanja ove pozitivne sportske priče.

Predsjednik FK Igman Muratbegović poručio je kako su intenzivne pripreme u toku te da su veoma ambiciozni u želji da se s drugim klubovima u borbi za prvo mjesto uhvate u koštac.

- Do sada je mnogo urađeno na poboljšavanju uvjeta za kvalitetan rad. Od ljetos je u funkciji pomoćni teren i rezultati toga su apsolutno vidljivi, ali želimo ići dalje - kazao je Muratbegović naglašavajući kako klub, pripremajući se za nastavak sezone, planira natkriti tribine na stadionu. 

- Razgovori i pripreme koji će omogućiti zatvaranje finansijske konstrukcije za ove aktivnosti od izuzetnog su značaja i nadamo se da ćemo s Općinom Konjic i konjičkim privrednicima uskoro to i završiti na zadovoljstvo svih nas, jer ovaj objekt će ostati građanima, mladima i svim Konjičanima – dodao je.

Predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic Badžak otkrio je kako su do sada s Općinom Konjic radili na realizaciji ekonomskih projekata u cilju poboljšanja zaposlenosti.

- Ovo je novi nivo saradnje u kojoj ćemo, prateći pozitivne rezultate koje u ovom trenutku pravi FK Igman, sudjelovati u infrastrukturnom poboljšanju sportskih aktivnosti u Konjicu – naglasio je Badžak.

Smatra kako je ovo još jedan pozitivan primjer saradnje i javno-privatnog partnerstva.

- Općina Konjic je pokretač aktivnosti, ali i mi kao privrednici nalazimo mogućnosti da odvojimo dio sredstava i vremena kako bismo poboljšali kompletnu sliku infrastrukture na sportskom planu -  zaključio je Badžak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.