open-navfaktor-logo
search
Nevrijeme
Pokrenuta klizišta, oštećeni putevi: Stanje elementarne nepogode proglašeno u Višegradu
Na području općine Višegrad proglašeno je stanje elementarne nepogode, a u toku je sjednica Skupštine na kojoj se treba donijeti odluka o odobravanju finansijskih sredstava za sanaciju pričinjene štete.
10.08.2022. u 12:12
get url
text

Šire područje Višegrada jučer je zahvatilo jako nevrijeme, a na sjednici Kriznog štaba nakon dobijenih informacija s terena donesena je odluka o proglašenju stanja elementarne nepogode. 

Obilna kiša, a potom i bujične vode, nosile su sve pred sobom u pojedinim naseljima višegradske opštine, a kada su padavine prestale pokrenuta su mnogobrojna klizišta. 

Načelnik Općine Višegrad Mladen Đurević istakao je kako je stanovništvo kontaktiralo njega i njegove saradnike te da se traži hitno saniranje štete, pogotovo na putevima. 

Zbog toga Đurević očekuje da će odbornici u Skupštini podržati njegov prijedlog i da će odobriti novčana sredstva za sanaciju putnih pravaca i klizišta. 

Zbog jake kiše koja je zahvatila područje Višegrada u ponedjeljak, 8. augusta došlo je i do prekida u napajanju električnom energijom tako da su i ekipe elektrodistribucije na terenu kako bi otklonili kvarove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.