Nepogode

Požari bjesne u Australiji, kengur spas potražio u bazenu

Jedna porodica u Novom Južnom Velsu u Australiji snimila je kengura teškog 70 kilograma kako se kupa u njihovom bazenu ovog vikenda jer su temperature prelazile 42 stepena Celzijusa

Jedna porodica u Novom Južnom Velsu u Australiji snimila je kengura teškog 70 kilograma kako se kupa u njihovom bazenu ovog vikenda jer su temperature prelazile 42 stepena Celzijusa. Primjećeno je i da su koale i bodljikavi mravojedi tražili sklonište od požara u urbanim sredinama.

Iako nisu poznati po tome da dobro plivaju, kenguri traže vodene površine po velikoj vrućini, mada obično u divljini, prenosi Reuters, dodajući da su neke populacije koala uništene u ogromnim vatrenim stihijama koje su zahvatile Australiju.

Australijski premijer za to vrijeme brani klimatsku politiku svoje Vlade, dok vlasti upozoravaju da požari koji pustoše najnaseljeniju državu Australije mogu da traje mjesecima.

U četiri države gorjelo je oko 200 požara, od toga više od polovine u Novom Južnom Velsu, uključujući 60 požara koji još bjesne, prenosi AP.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga