open-navfaktor-logo
search
Lider SBB-a
Radončić: Posebno je važna bitka za Sarajevo, želimo napraviti novi Dubai
Delegacija Saveza za bolju budućnost BiH predala je danas kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine za državni, federalni i kantonalni nivo vlasti za Opće izbore koji će biti održani 2. oktobra. 
04.07.2022. u 11:17
get url
text

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić poručio je da je posebno važna bitka za Sarajevo jer od njega, kako on tvrdi, želi napraviti novi Dubai.

- Mi smo ponudili dosta novih imena i jednu novu generaciju političara. Ja sam siguran da ćemo participirati u promjeni političke scene i nama je osim državnog i federalnog nivoa najvažnija bitka za Sarajevo, da dobijemo prijestolnicu, jedan novi Dubai i u tom smislu tražimo podršku građana da to zajednički uradimo - istakao je Radončić.

Na pitanje kako komentira pozive predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića drugim strankama da ne kandidiraju Hrvate, Radončić odgovara:

- Mi ne možemo odustati od toga da kandidiramo Hrvate što opet ne znači da treba učestvovati u majorizaciji bilo kojeg naroda - kazao je.

Kada je u pitanju borba za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Radončić je ubijeđen u pobjedu Denisa Bećirovića.

- Bećirović je prošli put uz jednu izbornu krađu osvojio više od 190 hiljada, ja mislim da će s podrškom ovih desetak stranaka on pobijediti za člana Predsjedništva. Što se tiče Komšića, on ako pobijedi, trebamo biti direktni, pobijedit će bošnjačkim glasovima. Da li će to biti dovoljno da Krišto napravi rezultat, odlučit će građani - zaključio je predsjednik SBB-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.