Svi ostali izdajnici

Raguž o Čovićevom "svehrvatskom jedinstvu" u BiH: Nema tu zajedništva, osim ako si pod kapom dragog tate

FOTO: Ajdin Cocalić

I dok traje višemjesečna sapunica u vezi s imenovanjem nove Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), na hrvatskom političkom spektru u Bosni i Hercegovini stanje je daleko od idealnog što u pravilu ponavlja predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović.

VEZANI TEKST - Cvitanović: Ukoliko HDZ 1990 ne bude u novoj Vladi HNK, poremetit će se odnosi, a mi ćemo imati odgovor

Mostarski portali, dobro upućeni u dešavanja u HDZ-u, ističu kako Čović ni po koju cijenu ne želi HDZ 1990 u Vladi HNK. Navodno, razlog je što HDZ 1990 nije prepustio Čoviću mjesto četvrtog hrvatskog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović je u nedavnoj izjavi za Faktor kazao da će se u HNK "teško doći do rješenja bez HDZ 1990".

- Ukoliko se to ipak desi, znat ćemo odgovoriti. To će, nema sumnje, poremetiti političke odnose - upozorio je tom prilikom Cvitanović.

Da su odnosi unutar Čovićeve nevladine organizacije Hrvatskog narodnog sabora (HNS) daleko od idealnog, potvrdio je za Faktor Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke.

- Nema tu nekog zajedništva, osim ako si pod kapom dragog tate. U suprotnom, svi ostali su izdajnici - stav je Raguža.

Smatra kako problemi u vezi s formiranjem nove Vlade HNK sežu još u vrijeme izbora.

- Rezultat izbora u HNK je posljedica izbornih malverzacija. Potom je HDZ sarađivao sa Strankom demokratske akcije (SDA) i Demokratskom frontom (DF) kada je u pitanju Gradsko vijeće Grada Mostara. Mnogo je tu problema, neprincipijelnog odnosa, sukoba interesa - istakao je Raguž.  

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga