open-navfaktor-logo
search
Lud, zbunjen...
Refko i Čombe "bacaju bombe": Mandić tvrdi da je Grad Sarajevo dao saglasnost za displej, Karić tvrdi da nije
Nakon burnih reakcija u javnosti povodom postavljanja ogromnog reklamnog panoa u blizini Mosta Suade i Olge, na obali Miljacke oglasila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.
27.09.2022. u 15:06
get url
text

- Grad Sarajevo nije dao saglasnost za postavljanje led displeja na raskrsnici kod Mosta Suade i Olge. Radi se o čistoj dezinformaciji. Za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole nadležna je općina. Uklanjanje je također obaveza općine - navela je gradonačelnica na Twitteru.

 

VEZANI TEKST - Reklamni pano je tu, a niko nije saglasan i nadležan: Općina Centar i Grad Sarajevo igraju se gluhih telefona

Gradska uprava također je poslala i saopćenje navodeći kako je načelnik Općine Centar Srđan Mandić bez prethodnog upita upućenog Gradskoj upravi Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić dao izjavu u kojoj je naveo postojanje saglasnosti Gradske uprave.

- Samim time, imenovani načelnik uzeo je za pravo koristiti se nepotkrijepljenim i neosnovanim navodima koji su tretirani prema subjektivnim i ličnim nahođenjima, te s tim u vezi Gradska uprava Grada Sarajeva ovim putem izjavljuje demant - naveli su te dodali kako je Mandić iznošenjem "netačnih i neprovjerenih informacija" povrijedio ugled i interese u konkretnom slučaju Gradske uprave Grada Sarajeva i gradonačelnice Karić.

Karić koja je na čelu Grada Sarajeva je iz SDP-a, a Mandić koji je na čelu Općine Centar je iz Naše stranke. Te dvije stranke su u koaliciji u Kantonu Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.