open-navfaktor-logo
search
Reakcija
SABNOR BiH: Bogićević je treća vječna vatra Sarajeva, sitne račundžije i pilićari žele nam ubiti i nadu
Savez antifašista i boraca Narodnooslobodlilačkog rata Bosne i Hercegovine (SABNOR BiH) reagovao je nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva i povlačenja Bogića Bogićevića kao kandidata za gradonačelnika, na šta se odlučio upravo zbog dešavanja na ovoj sjednici.
25.03.2021. u 17:55
get url
text

- Sarajevo ima tri vječne vatre, onu zapaljenu 1946. godine u samom centru grada u znak sjećanja na oslobodioce Sarajeva od fašizma, zatim onu zapaljenu 1981. godine na Vracama u znak sjećanja na hiljade nevino ubijenih građana Sarajeva za vrijeme okupacije u Drugom svjetskom ratu, te onu, što zaiskri ljudskom čestitošću 1991. godine i nagovijesti nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Ko dirne u bilo koju ili je pak pokuša ugasiti dirnuo je u Bosnu i Hercegovinu, dirnuo je u najveći broj njenih građana, dirnuo je u dušu bosansko-hercegovačkog čovjeka, a on je prkosan i ponosan, braniće svoje, a historija nas podsjeća da će i odbraniti - istakli su iz SABNOR-a.

Naglasili da članovi SABNOR-a, u ime ove velike istine, dižu svoj glas protiv pokušaja gašenja ove treće vječne vatre, "što neprikosnoveno sija od 1991. godine, a zove se Bogić Bogićević".

- Lakrdija sa sjednicom Gradskog vijeća, te sve manipulacije koje su joj predhodile, uvrijedila je ogroman broj građana Bosne i Hercegovine, a nama antifašistima poslala jasnu poruku za kakvo Sarajevo i za kakvu Bosnu i Hercegovinu se zalažu scenaristi događanja na i oko sjednice Gradskog vijeća Sarajeva - naveli su iz SABNOR-a.

Ukazali su da daju bezrezervnu podršku "našem drugu Bogiću Bogićeviću, koji je svojim prihvatanjem kandidature vratio nadu, ne samo građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, nego i brojnim našim prijateljima u svijetu, jer su povjerovali da može bolje i drugačije".

- A onda sitne račundžije i pilićari, u politiku došli rodbinsko-poslušničkim vezama, žele nam ubiti i nadu. Neće proći. Sarajevo je i u posljednjem ratu odbranila raja. I opet će. Izvinite se kolektivno našem Bogiću Bogičeviću i zamolite ga da povuče odustajanje od kandidature, jer njegov izbor mnogo je više od pukog izbora gradonačelnika jednog grada. U protivnom možete ugasiti svjetlo i neka zavlada vječiti mrak - istakli su iz SABNOR-a, u saopćenju koje potpisuje predsjednik Sead Đulić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.