open-navfaktor-logo
search
Ljubimac navijača
Samir Bekrić završio igračku karijeru, teren na Grbavici napustio uz velike ovacije
Samir Bekrić, fudbaler koji će u oktobru proslaviti 39. rođendan, danas se na Grbavici protiv Posušja oprostio od dresa Željezničara i aktivnog bavljenja fudbalom.
21.05.2023. u 17:17
get url
text

Bekrić je iz igre izašao u 10. minuti uz velike ovacije navijača sa Grbavice.

Rođen je 1984. godine u Tuzli, a karijeru je počeo u redovima Gradine.

Prije 16 godina prvi put je stigao na Grbavicu, a Plavi su ga tri godine kasnije prodali Incheon Unitedu za 250.000 eura.

Nakon toga je igrao za Tobol, a 2012. se drugi put vratio u Željezničar.

Poslije toga nastupao je zaa Me Kerman, Fajr Sepasi i Bunyodkor pa se 2016. godine treći put skrasio na Grbavici.

Prije pet godina je prešao u redove Zrinjskog, igrao je i u Slobodi, a 2020. se četvrti i posljednji put vratio u Željezničar.

U svojoj karijeri četiri puta bio prvak BiH. S Plavima je dizao trofej 2010., 2012. i 2013. te sa Zrinjskim 2018. godine. Sa Željezničarom je osvojio i Kup BiH 2012. godine.

Bekrić trenutno obavlja i funkciju sportskog direktora Željezničara.

- Nije mi problem oprostiti od fudbala, problem se oprostiti od Željezničara. Imam sreću da ostajem u klubu, ostajem uz sjajne momke, stručni štab i navijače. To je lakše čovjeku da podnese. Prioritet mi je da ekipa dobro izgleda, da pobijedimo, neću mnogo da govorim o oproštaju - kazao je Bekrić na konferenciji za medije pred ovaj duel.

Bekrić je naglasio da je kao klinac iz Srebrenika uvijek maštao da igra za Željezničar, a ne o Realu i nekim drugim klubovima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.