Široka podrška

SDP, NiP i NS: Naš zajednički kandidat za Predsjedništvo BiH obratit će se javnosti u subotu

FOTO: Arhiv

Pregovori o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u ime ujedinjenog opozicionog bloka su privedeni kraju, naveli su u zajedničkom saopćenju SDP, NiP i Naša stranka.

Osigurana je, navode, široka podrška bloka opozicionih stranaka koja trasira put pobjedi njihovog kandidata.

- Po prvi put, građanke i građani će imati priliku da izaberu člana državnog Predsjedništva koji okuplja nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka, ujedinjenih u želji da građanima i građankama Bosne i Hercegovine donesu promjene, stabilnost, nadu i napredak. Bosna i Hercegovina će kandidaturom i izvjesnom pobjedom kandidata ujedinjene opozicije dobiti novi zamah i novu, svježu perspektivu - istakli su.

Podrška zajedničkom kandidatu zasniva se, kako navode, na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana i građanki. Do kraja sedmice odluke će se formalizirati na sjednicama organa političkih partija i stranaka.

- Zajednički kandidat obratit će se javnosti u subotu na press konferenciji u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine sa početkom u 14 sati. Tom prilikom obratit će se i predsjednici političkih subjekata koji podržavaju zajedničkog kandidata - istakli su u saopćenju.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga