open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Sloboda povela pa se raspala u Čitluku: Zrinjski stigao do 23. pobjede, Bilbija do 23. gola
Zrinjski je u prvoj utakmici 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 4:1 savladao tuzlansku Slobodu, koja se tri kola prije kraja sezone nalazi u zoni ispadanja i teškoj situaciji.
06.05.2023. u 16:53
get url
text

Sloboda je bolje krenula u duel. Već u prvoj minuti Maksimović se našao u šansi slabo šutirao. Tri minute poslije Varešanović je testirao Marića, a u osmoj minuti gosti su poveli. Maksimović je ukrao loptu neopreznom golmanu Zrinjskog, ušao u šesnaesterac i pospremio loptu u praznu mrežu.

Nije Zrinjskom trebalo mnogo vremena za poravnanje. U 14. minuti Sabljić je zakucao loptu pod prečku poslije centaršuta Bekića. Slabo je reagirala odbrana Slobode, prije svih Kurtalić, koji je na iznenađenje mnogih iz veznog reda prekomandovan u zadnju liniju, što je možda i jedan od taktičkih promašaja gostujućeg stratega Pranjića.

Zrinjski je prijetio u 16. minuti preko Prskala, u 23. minuti Bukvić lijepom paradom zaustavlja pokušaj Bilbije glavom, a u 28. minuti domaći su preokrenuli. Malekinušić je postigao prvi gol u sezoni nakon što je Prskalo promiješao odbranu Tuzlaka.

Prvak BiH je na odmor otišao s minimalnom prednošču, a početkom drugog dijela imao potpunu kontrolu nad loptom.

U 55. minuti gosti su tražili penal nakon što je Pervan pao u šesnaestercu Zrinjskog poslije duela s Jakovljevićem, ali sudija Jelić nije se oglašavao.

Samo dvije minute poslije Zrinjski je stigao do trećeg gola. Centaršut sa desne strane stigao je pravo na volej Bilbije, koji je stigao do 23. gola u sezoni. I u ovoj situaciji odbrana Slobode mogla je bolje reagirati, prije svih Kurtalić.

U 84. minuti Bukvić je četvrti put morao vaditi loptu iz mreže. Dodavanje Ilinkovića u pogodak je pretvorio Kiš.

U narednom kolu Sloboda dočekuje Široki Brijeg, a Crveno-crnim u borbi za opstanak igra samo pobjeda, dok će Zrinjski na gostovanje kod Sloge u Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.