Potvrda pisanja Faktora

Smijenjena Azra Muzur, za novog direktora ViK-a imenovan Enver Hadžiahmetović

FOTO: Arhiv

Hadžiahmetović će na rukovodeće mjesto ViK-a doći sa pozicije direktora Javnog preduzeća Komunalno Breza

Nadzorni odbor preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo razriješio je Azru Muzur dužnosti direktorice, a za v. d. direktora imenovan je Enver Hadžiahmetović, potvrdio je za Faktor predsjednik Nadzornog odbora ViK-a Ensar Mulaosmanović.

Sjednica je održana danas u 17 sati. 

Kako je Faktor ranije pisao, s obzirom na to da je prema podjeli direktorskih pozicija vladajuće "šestorke" ovo mjesto pripalo Narodu i pravdi, ta stranka predložila je novo rukovodstvo preduzeća.

Hadžiahmetović će na rukovodeće mjesto ViK-a doći sa pozicije direktora Javnog preduzeća Komunalno Breza.

Hadžiahmetović je mašinski inženjer koji je prije obavljanja funkcije direktora Komunalnog u Brezi radio kao savjetnik općinskog načelnika Breza, a od 2013. do 2016. godine radio je za firmu Atom Holding Dubai, na projektu proširenja Harema u Meki , na održavanju elektromašinskih instalacija na Royal Clock Tower, te na drugim projektima izvan Meke u Saudijskoj Arabiji.

Kao član Inženjerske komore Kraljevine Saudijske Arabije radio je na poslovima Menadžera za ljudske resurse i sugurnost radnika na projektima.

Hadžiahmetović je od 2000. do 2013. godine bio zaposlenik Granične policije BiH, gdje je od 2010. do 2013. godine bio Samostalni inspektor za unutrašnju kontrolu.

Bio je i Član ekspertne grupe za izradu Programa sigurnosti civilnog zrakoplovstva pri Vijeću ministara BiH, zatim Član međuresorne skupine za izradu Strategije i akcionog plana Integrisanog upravljanja granicom BiH, Član Stalne mješovite komisije za provođenje zadataka određenih Sporazumomo saradnji o zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa potpisan između BiH i Republike Hrvatske, te nosilac projekta Komponenta III, Borba protiv korupcije.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga