open-navfaktor-logo
search
Uputili apel
Štab za vanredne situacije entiteta RS: Građani pozvani da se vakcinišu što prije
Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19) u bosanskohercegovačkom entitetu RS, kojim je dosadašnje mjere produžio do 30. augusta, javlja Anadolija.
16.08.2021. u 16:55
get url
text

- Republički štab za vanredne situacije, na današnjoj sjednici, apelovao je na građane da se u što većem broju vakcinišu protiv koronavirusa, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi te održala stabilna epidemiološka situacija u RS-u - saopćeno je nakon sjednice Štaba.

Svi građani koji se do sada nisu vakcinisali pozvani su da to učine što je prije moguće, budući da se posljednjih dana bilježi stalan rast broja zaraženih.

- U posljednje dvije sedmice, među novozaraženim od koronavirusa preovladava mlađe, radno sposobno stanovništvo, a posebno je zabrinjavajuće da je više od 90 posto oboljelih lica nevakcinisano - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da se vakcinacija u RS-u odvija nesmetano, kao i da je obezbijeđen dovoljan broj vakcina različitih proizvođača, za sve građane.

Na današnjoj sjednici, Republički štab za vanredne situacije naložio je Inspektoratu RS i nadležnim inspekcijama da, cijeneći epidemiološku situaciju, pojačaju kontrolu sprovođenja mjera protiv koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.