open-navfaktor-logo
search
Obećanja i realizacija
Šteta obećao novu prugu krajem augusta, umjesto nje ima napis na tramvaju "nova sarajevska pruga"
Građanke i građani, brige za prugu nema. Pruga će biti završena kako je planirano, a krajem augusta ćemo se voziti novom sarajevskom prugom od Ilidže do Čengić Vile, obećao je sredinom aprila ove godine ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.
01.09.2022. u 17:07
get url
text
Adnan Šteta, tramvaj

Tom prilikom Šteta je naveo i da će, ukoliko ovaj rok ne bude ispunjen, dati ostavku.

Bio je to samo još jedan od brojnih javnih istupa kantonalnog ministra saobraćaja u kojim je tvrdio kako će radovi na prvom dijelu rekonstrukcije tramvajske pruge u Sarajevu, odnosno dionica Ilidža - Čengić Vila, bit završeni do kraja augusta ove godine.

Ponavljao je svoja obećanja Šteta skoro godinu da bi sinoć u svojoj objavi na Facebooku naveo da je sa radnicima koji su radili na izgradnji tramvajske pruge obavljena testna vožnja na prvoj dionici od Ilidže do Čengić Vile.

- Rok za izgradnju sarajevske pruge je ljeto 2023. godine. Nema stajanja! - dodao je Šteta.

VEZANI TEKST - Šteta: Podnijet ću ostavku ako pruga ne bude završena u roku

Ovaj rok spomenut je i ranije, ali kada je u pitanju rekonstrukcija kompletne tramvajske pruge.

Ministar je još jednu probnu vožnju obavio i prije nekoliko dana, tada je tramvaj vozio od Ilidže do remize.

Jutros smo obišli dionicu kojom su se ministar i odabrano društvo provozali, no kako se čini, radovi još nisu kompletirani, tramvaja nema, a ni Šteta još nije dao ostavku. Da ne bude zabune, Šteta je ostavku sam obećao, niko mu je nije tražio.

Ali ono što ministar jeste učinio, a nije obećao, zabilježio je naš fotoreporter. Naime, dionicom na kojoj saobraćaju tramvaji uočili smo neke sa reklamom radova rekonstrukcije te natpisima "Nakon više od 60 godina" i "Nova sarajevska pruga".

{$galerijaFotografija}

O Štetinim obećanjima i najavama možete detaljnije čitati i na Istinomjeru koji prati obećanja političara i Vlada i njihovo (ne)ispunjavanje. Većina Štetinih obećanja su neispunjena, što možete vidjeti ovdje.

Pruga, rekonstrukcija, tramvaj, 01.09.2022
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.