open-navfaktor-logo
search
Žustra rasprava na GV
Stevanović: Obmanjujete javnost; Srdić: Nisam za nepotizam, ali preći ću i preko toga
U toku je nastava konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Sarajeva. Prilikom obraćanja vijećnika, došlo je do verbalnog obračuna između vijećnika Dragana Stevanovića i Srđana Srdića.  
26.03.2021. u 11:34
get url
text

Srdić je u svom izlaganju kazao kako želi vidjeti Bogića Bogićevića za gradonačelnika, te zatražio međustranački dogovor. Naglasio je da je spreman i glasati za Jasmina Ademovića, ukoliko će to doprinijeti da se Bogićević ponovo kandiduje.

Njegovo izlaganje nije se svidjelo Draganu Stevanoviću (SDP), koji ga je optužio da se prodao i da nema istine u tome da Srdić želi Bogićevića za gradonačelnika.

- To što sad govorite su čiste floskule. Niko vas ne osporava da se međustranački dogovorate i mijenjate predsjedavajućeg. Vi ovdje obmanjujete građane i javnost. To je istina i tu nema nikakve istine da ste vi za Bogića Bogićevića - poručio je Stevanović Srđanu Srdiću.

Srdić mu nije ostao dužan, te mu je poručio da je on taj koji je podlegao trgovinom utjecajem, te je naglasio da je spreman glasati i za Jasmina Ademovića ukoliko će Bogićević biti kandidat za gradonačelnika.

- Bit ću grublji. Gospodine Stevanoviću, bili ste izabrani ispred reda srpskog naroda da nas branite u Domu naroda. Trgovinom Vašom na način da budete izabran ovdje kao dopredsjedavajući ugrozili ste rad Doma naroda ispred kluba Srba. Jel vas stid i sram? Kako vas nije stid da mene optužujete. Facebook politika vam ovdje neće proći. Slušao sam jučer vašu izjavu. Kako vas nije stid da pred ovim ljudima te stvari kažete i izgovorite. Ja sam mislio da ste Vi jedan ugledni gospodin i doktor. Opet ponavljam, stid i sram da vas bude. Ja neću nikada biti za nepotizam, ali ako će kandidat za gradonačelnika biti Bogićević, evo, ja ću glasati za Jasmina Ademovića - žustro mu je odgovorio Srdić.

Nakon dvije pauze i žestoke rasprave između vijećnika Srđana Srdića i Dragan Stevanovića, Srdić je odustao od kandidature za predsjedavajućeg Vijeća.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.