Na groblju Bare

"Švabo, volimo te!": Obilježena godišnjica smrti legende Plavih Ivice Osima

FOTO: Damir Hajdarbašić/FKZ.ba

Porodica, delgacija Fudbalskog kluba Željezničar, navijači, kao i brojni prijatelji, okupili su se danas na sarajevskom groblju "Bare" kako bi obilježili prvu godišnjicu smrti velikana bh. fudbala Ivice Osima.

VEZANI TEKST - Prije godinu dana napustio nas je legendarni Ivica Osim

Grob legende Plavih, osim supruge Asime i sina Amara, između ostalih, posjetili su i nekadašnji selektor reprezentacije BiH i Ivicin kum Mišo Smajlović, kao i aktuelni selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić, koji je predstavljao gradskog rivala FK Sarajevo.

Prisutni su bili i Zdenko Jelić, Enver Hadžiabdić, Rade Matić... te brojni drugi.

Amar Osim zahvalio se svima koji su došli da dostojanstveno obilježe godinu od smrti njegovog oca.

- Švabo, volimo te! - poručeno je na zvaničnoj Facebook stranici FK Željezničar.

Ivica Osim, legenda jugoslovenskog i bh. fudbala. Preminuo je nadanašnji dan 2022. godine, u 80. godini života.

Skupština Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 19. aprila ove godine preimenovala je Zvorničku ulicu u naselju Grbavica u Bulevar Ivice Osima.

Kako je tada navedeno, ovo je vraćanje samo dijela duga Maestru, Štrausu s Grbavice, kako su popularno zvali pokojnog Osima, za sve ono što je tokom svoje bogate igračke, a potom i trenerske karijere uradio za BiH, Sarajevo i svog "Želju".

Ulica Zvornička odabrana je da nosi njegovo ime jer prolazi pored Željinog stadiona, gdje je legendarni Ivica Osim stekao svoju igračku i trenersku afirmaciju.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga