open-navfaktor-logo
search
Vinko Marinović
Trener Sarajeva otkrio stepen povrede Mersudina Ahmetovića
Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su sa 4:2 savladali Krupu.
21.10.2020. u 18:04
get url
text

Vinko Marinović, trener Bordo tima, bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

- Cilj nam je bio prolazak dalje i taj cilj smo i ostvarili. Mislim da je ekipa danas pružila dobru partiju, posebno u prvom poluvremenu i da smo zasluženo slavili. Čestitao bi igračima na pristupu i dobroj igri.

U prvom poluvremenu smo dominirali i zaslužili smo to vodstvo od 3:0. U drugom dijelu izvršili smo par izmjena da bismo osvježili ekipu i uspjeli smo u toj namjeri. Mislim da mogu biti dosta zadovoljniji igrom u prvih 45 minuta, ali ni drugo poluvrijeme nije bilo loše.

Dali smo gol nakon kornera, jedan nakon prekida, ostala dva su bila iz igre i mislim da to može da nas veseli jer smo opet pokazali da možemo biti opasni u svakoj situaciji. Sada nam preostaje da se spremimo za tu utakmicu u nedjelju gdje nam na Koševo dolazi isti protivnik kao i danas - kazao je Marinović.

Šef stručnog štaba Bordo tima osvrnuo se i na povredu Mersudina Ahmetovića.

- Mislim da nije u pitanju ništa ozbiljnije, Ahmetović je osjetio bol nakon jednog nezgodnog proklizavanja i napustio je igru iz preventivnih razloga - rekao je Marinović.

FK Sarajevo u nedjelju igra novu utakmicu protiv Krupe, ovaj put u 12. kolu Premijer lige BiH na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.