open-navfaktor-logo
search
Teška povreda
Trener Trabzonspora hrabri Edina Višću, operacija u Istanbulu
Bosanskohercegovački fudbaler i član aktuelnog prvaka Turkiye Trabzonspora Edin Višća sinoć je tokom utakmice doživio prijelom nadlaktične kosti na lijevoj ruci, potvrdio je klupski ljekar Trabzonspora.
13.08.2022. u 11:21
get url
text

Ekipa Trabzonspora sinoć je u 2. kolu turske Super lige savladala Hatayspor rezultatom 1:0, a bh. fudbaler Edin Višća doživio je povredu u 40. minuti, javlja Anadolu Agency (AA).

O povredi se oglasio klupski ljekar Halil Polat.

VEZANI TEKST - Stigle prve informacije o zdravstvenom stanju Edina Višće, poznato koliko će pauzirati

- Obavili smo pregled našeg igrača Edina Višće, koji se povrijedio na utakmici protiv Atakas Hatayspora. Utvrđen je prijelom hemerusa (nadlaktična kost) na lijevoj ruci i obavljena je prva intervencija. O toku liječenja i oporavku ćemo obavijestiti javnost - poručio je Polat.

Višćinu povredu komentarisao je i trener Trabzona Abdullah Avci.

- Doživio je nesretnu situaciju koja je sastavni dio fudbala. On je veoma dobar saigrač i profesionalac, siguran sam da će se hrabro nositi s ovim. Naša ljekarska ekipa će obavještavati javnost o procesu. U ime cijelog tima, želim mu brz oporavak - poručio je Avci.

Kako pišu turski mediji Višća će najvjerovatnije biti operisan u Istanbulu, a van terena će biti između dva i četiri mjeseca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.