open-navfaktor-logo
search
Falio jedan glas
U Mostaru će se i dalje koristiti obilježja tzv. Herceg-Bosne, Naša stranka opet presudila
Jedan glas nedostajao je da na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara bude usvojena Odluka o isticanju obilježja na i unutar objekata gradske uprave, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju-proiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima.
31.10.2022. u 21:36
get url
text
Gradsko vijeće Mostara

Time su, kako je istakao Sanel Kajan iz DF-a, oni koji su bili protiv ili suzdržani omogućili da u javnim ustanovama Grada Mostara i dalje budu isticana i obilježja takozvane HRHB, UZP-ovske tvorevine. 

Naveo je i ko je bio za, a ko protiv.

- Za to da u javnim ustanovama Grada Mostara trebaju biti istaknuta samo obilježa države Bosne i Hercegovine i Grada Mostara (grb i zastava) glasali su Klubovi Koalicije za Mostar SDA, SDP, PMP i vijećnica Irma Baralija iz Naše stranke.

Oni koji su svojim glasom protiv ili suzdražanošću omogućili da u javnim ustanovama Grada Mostara i dalje budu isticana obilježja tzv. HRHB, križevi, raspela i brojanice su: Klub HDZ-a, HRS-a, vijećnica Naše stranke Boška Ćavar i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević iz SNSD-a.

I ovog puta se pokazalo da vrlo često samo jedan glas presudi. Naime, Odluka o isticanju obilježja na objektima Grada Mostara i unutar njih, isticanju-projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima koju je predložila Koalicija za Mostar dobila je 17 glasova, što je bilo nedovoljno za usvajanje Odluke. Da bi se usvojila odluka bilo je potrebno 18 glasova vijećnika - između ostalog je napisao Kajan na svom Facebook profilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.